دوازدهمین المپیاد دانشجویی علوم پزشکی

شرایط شرکت در المپیاد دانشجویی علوم پزشکی از طرف مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی مقرر می‌گردد و از طرف این نهاد، دانشجویان واجد شرایط به المپیاد اعزام می‌گردند. اولین شرط شرکت در المپیادهای علوم پزشکی اشتغال به تحصیل در هنگام آزمون ورودی یا گذشتن کمتر از شش ماه از فارغ التحصیلی در هر مقطع می‌باشد...

شرایط شرکت در المپیاد دانشجویی علوم پزشکی از طرف مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی مقرر می‌گردد و از طرف این نهاد، دانشجویان واجد شرایط به المپیاد اعزام می‌گردند. اولین شرط شرکت در المپیادهای علوم پزشکی اشتغال به تحصیل در هنگام آزمون ورودی یا گذشتن کمتر از شش ماه از فارغ التحصیلی در هر مقطع می‌باشد.

به گزارش مفدا، المپیاد دانشجویی در علوم پزشکی در سال‌های اخیر تبدیل به ابزاری شده است که به شناخت استعدادهای برتر در رشته‌های پزشکی و همچنین تشویق به تحقیق بیشتر در حوزه‌های روز و مدرن علوم پزشکی کمک شایانی می‌کند.
هر ساله دانشجویان علوم پزشکی با شرکت در این المپیادهای دانشجویی توانایی خود را برای کسب رتبه‌های برتر و دریافت تسهیلات ویژه‌ای که توسط وزارت بهداشت ایران در نظر گرفته شده است را به بوته آزمایش می‌گذارند.

شرایط شرکت در المپیاد دانشجویی علوم پزشکی
المپیاد علمی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور در شش حیطه تدوین شده است:
۱) تفکر علمی در علوم پایه
۲) استدلال بالینی و حل مسئله
۳) مدیریت نظام سلامت
۴) کارآفرینی در بستر هزاره سوم
۵) آموزش پزشکی
۶) میان رشته‌ای علوم انسانی و سلامت
تا دوره یازدهم برگزاری المپیاد، "المپیاد فلسفه پزشکی" برگزار می‌شد اما در دوازدهمین دوره المپیاد علوم پزشکی کشور "المپیاد میان رشته‌ای علوم انسانی و سلامت" جایگزین المپیاد فلسفه پزشکی گردیده است که بنابراین، دانشجویان می‌توانند در حوزه‌های ذکر شده با هم به رقابت بپردازند.
گفتنی است مهلت ثبت نام در تمامی حیطه‌های عنوان شده ۱۵ آبان ماه جاری بوده و ثبت نام در رشته استدلال بالینی در تاریخ ۱۲ مهر ماه جاری انجام شده است.
که با عنایت که درخواست مکرر دانشجویان مبنی بر تمدید ثبت نام المپیاد علمی، مهلت ثبت نام دوازدهمین المپیاد علمی درون دانشگاهی دانشجویان علوم پزشکی ( مرحله درون دانشگاهی ) تا تاریخ 98/10/04 تمدید گردید.

اهداف المپیاد دانشجویی علوم پزشکی
شناسایی و ترغیب دانشجویان با استعداد، هدفمند کردن فعالیت‌های علمی و فوق برنامه برای ایجاد روحیه با نشاط علمی و تبادل اطلاعات در زمینه‌های علمی و فرهنگی در دانشگاه‌هااز اهداف اصلی برگزاری این المپیاد مهم است.نکته این‌که گروه هدف در المپیاد پزشکی، تمامی دانشجویان رشته های علوم پزشکی هستند.
شرایط شرکت در المپیاد دانشجویی علوم پزشکی از طرف مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی مقرر می‌گردد و از طرف این نهاد دانشجویان به المپیاد اعزام می‌گردند و اولین شرط شرکت در المپیادهای علوم پزشکی «اشتغال به تحصیل در هنگام آزمون ورودی یا گذشتن کمتر از شش ماه از فارغ التحصیلی ایشان در هر مقطع» است.
به طور کلی تمامی دانشجویان شاغل به تحصیل در مقطع "کارشناسی یا دکتری پیوسته دانشگاه‌های علوم پزشکی" یا افرادی که کمتر از شش ماه از فارغ التحصیلی ایشان در این مقاطع می‌گذرد، می‌توانند بدون در نظر گرفتن معدل و سال تحصیل در المپیاد شرکت کنند.
همانطور که پیش تر اشاره شد تمامی دانشجویان در مقاطع لیسانس و دکتری حرفه‌ای در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور بدون در نظر گرفتن معدل کل در المپیاد شرکت نمایند.
یکی دیگر از شرایط شرکت در المپیاد دانشجویی علوم پزشکی آن است که افرادی که در المپیادهای قبل، رتبه دوم یا سوم را کسب کرده‌اند، دوباره نیز می‌تواند در المپیاد شرکت کنند و اگر رتبه انفرادی بالاتری نسبت به سال‌های قبل کسب کرده باشد لحاظ می‌گردد. اما کسانی که موفق به کسب رتبه یک در مرحله انفرادی شده باشند حق شرکت مجدد در آزمون همان حیطه را ندارند.
ضمن اینکه برای شرکت در سایر حیطه‌ها در سال‌های بعد حتی با وجود کسب رتبه برتر منعی وجود نخواهد داشت.
از مزایای شرکت در المپیاد دانشجویی علوم پزشکی بهره بردن از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان و استعدادهای درخشان است که علاوه بر کسب رتبه در المپیاد علمی علوم پزشکی، کسب حداقل معدل کل ۱۶ برای عضو شدن در مرکز استعدادهای درخشان الزامی می باشد.
ضمن اینکه در مرحله دانشگاهی، دانشجویان می‌توانند در صورت موافقت دانشگاه در حیطه‌های مختلف شرکت کنند اما در «مرحله سراسری» هر فرد فقط در یک حیطه می‌تواند در آزمون شرکت نماید.
بنابراین شرایط تحصیلی شرکت در المپیاد دانشجویی علوم پزشکی عبارت است از:
۱) دانشجویان رشته‌های پزشکی در مقطع دکتری حرفه‌ای، دارو سازی و دندانپزشکی
۲) دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی مقطع کارشناسی
دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی شامل کارشناسی ارشد و PhD ‌و رزیدنتی شرایط شرکت در المپیاد دانشجویی علوم پزشکی(به جز حیطه‌های مطالعات میان رشته علوم انسانی و سلامت و کارآفرینی در بستر هزاره سوم) را ندارند. زیرا بر اساس نامه مورخ بهمن ماه سال ۱۳۹۶، دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری(پی اچ دی) و دانشجویان رزیدنتی نیز می‌توانند در المپیاد کارآفرینی در بستر هزاره سوم(حیطه ششم) شرکت کنند.
علاوه بر این طبق شرایط اعلامی برای شرکت در دوازدهمین المیپاد علوم پزشکی کشور، دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری(پی اچ دی) و دستیاران(رزیدنتی) می‌توانند در المپیاد مطالعات میان رشته‌ای علوم انسانی و سلامت نیز شرکت کنند. اما در خصوص بقیه حیطه ها چنین دستوری موجود نیست.
پس از ثبت ‌نام و برگزاری کلاس‌های آمادگی در حیطه‌های مذکور، برگزیدگان نهایی دانشگاه برای شرکت در المپیاد کشوری انتخاب و معرفی می‌شوند.

تاریخ برگزاری المپیاد دانشجویی علوم پزشکی
همانطور که پیش تر اشاره شد حیطه‌های مختلف المپیاد دانشجویی علوم پزشکی در دو مرحله غربالگری و آزمون انفرادی و گروهی برگزار می‌شود. مرحله غربالگری دوازدهمین المپیاد دانشجویی علوم پزشکی کشور در تاریخ ۲۲ فروردین ۹۹ و پذیرفته شدگان مرحله غربالگری در آزمون‌های انفرادی و گروهی در بازه زمانی بین ۱۱ تا ۱۵ مرداد ماه ۹۹ به رقابت خواهند پرداخت.

موضوعات حیطه‌های المپیاد دانشجویی علوم پزشکی
المپیاد دانشجویی علوم پزشکی سال ۹۸ تحت عنوان "یازدهمین المپیاد دانشجویی علوم پزشکی" برگزار می‌شود که موضوعات آن به شرح زیر است:

موضوع حیطه های یازدهمین المپیاد پزشکی شامل استدلال بالینی با موضوع دروس اصلی پزشکی ( داخلی، کودکان ، زنان ، جراحی) ، حیطه تفکر علمی در علوم پایه با موضوع پزشکی مبتنی بر فرد، حیطه مدیریت در نظام سلامت با موضوع رهبری و مدیریت تغییر: تحول و نوآوری در آموزش پزشکی و حیطه کارآفرینی با موضوع کسب و کار دانش بنیان، حیطه مطالعات میان رشته ای با موضوع همدلی و حیطه آموزش پزشکی با موضوع آموزش مبتنی بر توانمندی با تاکید بر پاسخگویی اجتماعی بوده است.
و اما المپیاد دانشجویی علوم پزشکی سال ۹۹ به عنوان "دوازدهمین المپیاد دانشجویی علوم پزشکی" در موضوعات زیر برگزار خواهد شد:
موضوع حیطه استدلال بالینی همچنان داخلی، کودکان ، زنان ، جراحی خواهد بود، در حیطه آموزش پزشکی این بار تاکید بر نظام حمایت دانشجویی Student Support System خواهد بود.
تفکر علمی در علوم پایه حیطه‌ای است که در دوازدهمین المپیاد علوم پزشکی موضوع آن دیابت است، حیطه کارآفرینی در بستر هزاره سوم در المپیاد علوم پزشکی سال ۹۹ بازارهای نوظهور خدمات سلامت را مدنظر قرار خواهد داد.
مدیریت و برنامه ریزی منابع انسانی در نظام سلامت موضوع حیطه مدیرت نظام سلامت در المپیاد جدید علوم پزشکی است و در نهایت حیطه ی مطالعات میان رشته ای علوم انسانی و سلامت که جایگزین عنوان المیپاد فلسفه پزشکی گردیده به موضوع هوش مصنوعی خواهد پرداخت.

مزایای المپیاد دانشجویی علوم پزشکی
گفتنی است بر طبق اعلام رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش عالی تسهیلات تعیین شده برای نفرات برتر در مرحله کشوری المپیادهای دانشجویی علوم پزشکی شامل «استفاده از تسهیلات برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر پزشکی مطابق طبق آیین نامه»، رتبه‌های برتر بر اساس بند “د” ماده ۴ آیین نامه در صورت احراز استعدادهای برتر و نخبگی می‌توانند به عضویت در بنیاد ملی نخبگان درآیند، نفرات اول حیطه‌ها می‌توانند از تسهیلات آیین نامه استعدادهای درخشان استفاده کنند، جوایز نقدی به نفرات اول تا سوم در بخش انفرادی و به اعضای تیم‌های برتر در هر حیطه داده می‌شود و دریافت لوح تقدیر و تندیس با امضای وزیر بهداشت یا معاون آموزشی وزیر خواهد بود.

نویسنده
زهرا نصیری

زهرا نصیری

فارغ التحصیل کارشناسی رشته فناوری اطلاعات سلامت از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی کاشان علاقه مند به فناوری اطلاعات در حوزه سلامت و استفاده از IT در مراقبت سلامت

مطالب پیشنهادی
دوازدهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین‌المللی بینایی ماشین و پردازش تصویر ایران

دوازدهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین‌المللی بینایی ماشین و پردازش تصویر ایران

دوازدهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین‌المللی بینایی ماشین و پردازش تصویر ایران روز چهارشنبه، 4 اسفند، 1400 لغایت پنجشنبه، 5 اسفند، 1400 توسط انجمن ماشین بینائی و پردازش تصویر ایران, دانشگاه شهید چمران اهواز در شهر اهواز برگزار می شود.